Schoonmaken met aandacht voor mens en omgeving.

Schoonmaken met aandacht voor mens en omgeving.

Bij Maron Groep is het onze missie om met onze schoonmaakdiensten iedereen een prettige leefomgeving te geven. Dit doen wij door te werken met duurzame oplossingen voor mens en milieu.

Doelstellingen

Ons streven is om de komende 10 jaar onze CO2-uitstoot met 5% per jaar te reduceren. Wij onderzoeken continu of er nieuwe werkmethoden zijn om onze impact op het milieu te verkleinen. Wij kijken bijvoorbeeld bij onze schoonmaakdiensten naar het waterverbruik, hervulbare sprayflessen, energieverbruik en het recyclen van regenwater. Ook zetten wij ons in om afval te scheiden en geven wij onze medewerkers extra trainingen om het gebruik van chemische middelen te verminderen.

Transport

In 2025 zal al ons transport CO2-neutraal zijn. Op dit moment is meer dan 15% van onze bedrijfsauto’s al emissievrij. Onze chauffeurs zijn getraind op een duurzame rijstijl en wij maken gebruik van carpooling. Daarnaast bieden wij onze medewerkers een elektrische fiets zodat zij snel en gemakkelijk op hun werkplek kunnen komen als ze in de regio wonen.

Diversiteit

Onze organisatie bestaat uit meer dan 20 culturen op alle verschillende afdelingen. Iedereen is welkom. Wij vieren naast de reguliere feestdagen ook het Suikerfeest en Offerfeest. Ook bieden wij onze medewerkers met een niet-Nederlandse achtergrond een taalcursus op onze kosten.

Innovatie

Jaarlijks onderzoeken wij wat er is ingekocht en waar er verbeteringen mogelijk zijn op het gebied van duurzaamheid. Dankzij ons contact met groothandels en fabrikanten zijn wij snel op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Zo werken wij tegenwoordig met ozonwater waarbij 95% minder chemische middelen worden gebruikt en geen plastic flessen meer nodig zijn. Om meer te weten over onze duurzame methodes, neem gerust eens contact met ons op!

Nico Smit

“Meer weten over duurzaamheid? Neem contact met mij op”